kwietnia 29, 2016

Batoniki musli z czekoladą




Batoniki musli z czekoladą

  • 2 szklanki płatów owsianych,
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych,
  • 0,5 szklanki słonecznika,
  • 0,5 szklanki płatkówkukurydzianych,
  • 55 g masła,
  • 1/4 szklanki brązowego cukru ,
  • 1/4 szklanki miodu,
  • 1 deserowa czekolada,

Płatki owsiane mieszamy z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i kokosem. Masło, miód i cukier umieszczamy w garnku i podgrzewamy aż zacznie bulgotać, gotujemy około 3-4 minut. Wsypujemy składniki suche, mieszamy aż połączą się z masą. 

Masę umieszczamy na blaszce wyłożonej folią spożywczą i dociskamy dość mocno. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Znów wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, po czym wyjmujemy i kroimy na małe prostokąty. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger