września 30, 2016

Fasolka szparagowa z papryką i kiełbaską





Fasolka szparagowa z papryką i kiełbaską
 
1 kg fasolki szparagowej,
1 czerwona papryka,
1 mała cebula,
250 g dowolnej kiełbaski,
1 ząbek czosnku,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki,
zioła prowansalskie.



Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę.


Podsmażamy kiełbaskę z warzywami około 5 minut. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy. Chwilkę podsmażamy.


Podajemy z dowolnymi dodatkami. 


Smacznego.;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger