września 29, 2016

Faszerowana papryka mięsem i ryżem




Faszerowana papryka mięsem i ryżem

 

  • 3-4 czerwone papryki,
  • marchew,
  • 1 cebula.
  • 3/4 szklanki ryżu,
  • 500 g mięsa,
  • sól i pieprz do smaku,
  • po łyżeczce słodkiej i ostrejpapryki,
  • natka pietruszki,
Ryż gotujemy al dente. Mielone mięso przyprawiamy, dodajemy potartą na dużych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w kostkę.

Do mięsa dodajemy również ryż. Mieszamy wszystko dokładnie. Z papryk pozbywamy się środków i kroimy na pół.

Nadziewamy mięsem papryki. wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. 
Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger