10/22/2016

Faszerowane kiełbaski





Składniki:

Faszerowane kiełbaski

 

  • 5 kiełbasek ( wieprzowo drobiowe),
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • ok 150 g sera żółtego ,
  • oliwa,


Cebulę i czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy składniki ze sobą.

Kiełbaski rozcinamy wzdłuż uważając aby nie przeciąć jej całkowicie. Wąskim, ostrym nożykiem robimy krótkie nacięcia w poprzek.

Faszerujemy każdą kiełbaskę farszem. Wykładamy na lekko natłuszczoną blaszkę. Spryskujemy oliwą.

Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.

Smacznego.
;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger