10/17/2016

Naleśniki z twarogiem i jaglanką






Naleśniki z twarogiem i jaglanką

ciasto

  • jajka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 szklanki mąki,
  • 3 łyżki oleju,

farsz

  • Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 250 g twarogu,
  • 3 łyżki śmietany 18 %,
  • 3 łyżki cukru,

Jajka roztrzepujemy dodajemy stopniowo mąkę, wodę i mleko, tak aby powstało jednolite ciasto bez grudek. Kaszę jaglaną gotujemy 2:1. 


Ostudzamy i blendujemy. Łączymy z twarogiem. Dodajemy resztę składników. 



Z ciasta smażymy jak najcięższe duże placki. Przekładamy farszem z kaszy i twarogu. Zwijamy. 



Podsmażamy z obu stron na złoto.
 Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger