10/27/2016

Pasta z makreli i twarogu





Pasta z makreli i twarogu

 

  • 1 makrela,
  • 250 g sera twarogowego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 cebula,
  • słodka papryka,
  • lubczyk suszony,



Z makreli pozbywamy się skóry i ości. Dzielimy na mniejsze kawałeczki. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy rybę i mieszamy. 

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do pasty. Dodajemy przyprawy i zioła. Mieszamy. Najlepiej wstawić na godzinkę do lodówki ( nie koniecznie). 

Podajemy z ulubionym pieczywem.
 Smacznego ;)

4 komentarze:

  1. nie uwierzysz ale tez dzisiaj miałam taka na śniadanie.... robię ją nieco inaczej niż Ty ale Twoja wygląda nawet lepiej niż moja więc na pewno by mi smakowała :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger