października 28, 2016

Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem




Pieczony szczupak z warzywami i ketchupem

 

  • 2 małe szczupaki,
  • sól i biały pieprz,
  • 2 pomidory,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szklanka ketchupu,
  • 5 łyżek oleju kokosowego,

Szczupaki oprószamy solą i białym pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Pomidory w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka. 


Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do miseczki i mieszamy z ketchupem i olejem kokosowym. Smarujemy rybę sosem w środku, wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wkładamy również warzywa i polewamy wszystko sosem. 



Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. 



Smacznego ;)


2 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger