października 21, 2016

Zupa krem z dyni i czerwonej kapusty




Zupa krem z dyni i czerwonej kapusty

 

  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • bulion drobiowy,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziele angielskie,
  • 1 mała główka kapusty czerwonej,
  • 500 g dyni,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma,
  • imbir,
  • pieprz ziołowy,
  • lubczyk lub natka pietruszki,


Marchewkę, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się drobiowego bulionu. Dodajemy również ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 15 min. 

Kapustę szatkujemy i dorzucamy do reszty składników, gotujemy ok 20-30 min. 

Ziemniaki kroimy w drobną kosteczkę. Dynię kroimy w dużą kostkę. Warzywa dodajemy do garnka. Przyprawiamy. Gotujemy do miękkości. 

Wyjmujemy liście i ziele. Blendujemy na gładki krem. Podajemy z lubczykiem lub natką pietruszki. Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger