listopada 05, 2016

Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem





Śledzie z trawą cytrynową i pieprzem

 

  • 500 g śledzi marynowanych,
  • 4 trawy cytrynowe,
  • pieprz cytrynowy,
  • 1 cebula,
  • olej,


Ze śledzi pozbywamy się skóry, kroimy w mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Trawy cytrynowe przecinamy wzdłuż i tniemy na małe kawałeczki. 

Do słoika wykładamy na przemian śledzie, posypujemy pieprzem cytrynowym, cebulą i trawą cytrynową, polewamy olejem. 

Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. 

Smacznego.

;)

2 komentarze:

  1. łatwiutkie i pyszne. Jestem fanem śledzi i ryb wszelkich :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam;) często robię takie śledziowe smakołyki więc zapraszam również na inne przepisy ;) pozdrawiam ;)

      Usuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger