listopada 07, 2016

Zupa brukselkowa






Zupa brukselkowa

 

  • 3 l bulionu drobiowego,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • kawałek selera,
  • 400 g brukselki,
  • 5-6 ziemniaków, 
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma,
  • zioła prowansalskie,
  • tymianek,



Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Pietruszkę, marchewkę, cebulę i seler kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do bulionu. Gotujemy ok 20 minut. 

Po tym czasie dodajemy brukselkę i pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy przyprawami i ziołami. 

Zabielamy śmietaną ( możemy to pominąć),

Smacznego.
;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger