12/02/2016

Barszcz z sokiem pomarańczowym




Barszcz z sokiem pomarańczowym

1 litr wywaru warzywnego,
1,5 szklanki soku z buraków,
2 pomarańcze,
kilka sztuk suszonych grzybów,
1 ząbek czosnek,
sól i pieprz do smaku,
majeranek,


Grzyby namaczamy w bulionie aż zmięknął ( ok 3 godziny). 

Zagotowujemy i podgrzewamy na małym ogniu ok 20 minut, przecedzamy. Wywar ponownie zagotowujemy, wlewamy sok z przeciśniętych pomarańczy, przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 

Na koniec dodajemy sok z buraków, nie gotujemy, podgrzewamy na małym ogniu ok 30 minut. 

Smacznego ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger