12/14/2016

Indycze kotlety siekane z warzywami




Indycze kotlety siekane z warzywami

400 g piersi z indyka,
1 marchewki,
1 cebula,
1 jajko,
2 łyżki mąki,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
natka pietruszki,
Olej do smażenia.


Mięso kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Marchewkę przemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. 

Cebulę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy aż lekko zmiękną. Studzimy. Warzywa dodajemy do mięsa. 

Przyprawiamy, wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy. 

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy po 2 łyżki masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego ;)   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger