12/21/2016

Korzenne ciasteczka-Speculoos







Korzenne ciasteczka-Speculoos

250 g mąki pszennej,
140 g cukru,
150 g zimnego masła,
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu,
1/4 łyżeczki mielonego imbiru,
1/4 łyżeczki mielonych goździków,
1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej,
4 łyżki mleka (60 ml).



Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i przyprawy. Dodajemy mleko i masło. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny ( najlepiej na całą noc) 

Po wyjęciu ciasta wałkujemy na około 5 mm. Wykrawamy foremkami i wykładamy na natłuszczoną blaszkę do pieczenia. 

Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy na kratce. 
Smacznego ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger