grudnia 20, 2016

Moje Ciasto Tofik






Moje Ciasto Tofik


Ciasto
3 szklanki mąki,
100 g masła,
4 łyżki miodu,
cukier waniliowy,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
1 łyżeczka sody,


Masa
500 ml śmietany 30%,
3 łyżki krówki,
2 łyżki żelatyny,

Dodatkowo
krówka ( na wierzch) ok 3 łyżki,
orzechy ( ozdoba),



Składniki na ciasto łączymy, zagniatamy. Dzielimy na dwie części. Przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. 

Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę. Jak lubimy bardzo słodkie możemy dodać trochę cukru pudru. 

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Łączymy z masą. 

Przekładamy wystudzone placki. Wierzch smarujemy pozostałą krówką i ozdabiamy orzechami. 

Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

 Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger