grudnia 09, 2016

Paprykarz z makreli w oleju



Paprykarz z makreli w oleju
 
2 puszki makreli w oleju,
1 szklanka ryżu,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 cebula,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól i pieprz do smaku,





Ryż gotujemy według
wskazówek na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodajemy suszone warzywa ( marchewka, pietruszka). Studzimy. 

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Makrelę w oleju rozdrabniamy na małe kawałeczki. Ryż dokładnie mieszamy z cebulą, makrelą, olejem z makreli, koncentratem i przyprawami. 

Przechowujemy w lodówce. 

Podajemy z ulubionym pieczywem. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger