grudnia 28, 2016

Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i pestkami






Śledzie w sosie pomidorowym z papryką i pestkami

1 kg marynowanych śledzi,
500 g przecieru pomidorowego,
1 duża cebula,
5 kawałków kolorowej papryki marynowanej,
garść pestek z dyni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka,
bazylia,
szczypta cukru.



Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w piórka. Podsmażamy, następnie dodajemy marynowaną paprykę pokrojoną w paseczki. 

Chwilkę podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilę dusimy. 

Studzimy i dodajemy pestki z dyni, mieszamy. Mieszamy śledzie w sosie. 

Przekładamy do słoika, przechowujemy w lodówce.
 Smacznego ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger