1/09/2017

Pieczeń z warzywami i pestkami dyni




Pieczeń z warzywami i pestkami dyni

1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
1 duża marchewka,
1 puszka groszku,
1 puszka fasoli białej,
2 jajka,
2 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz,
1 łyżka majeranku,
2 szklanka pestek z dyni,
2 łyżki oleju do smarowania.




Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawy. Mieszamy. 

Marchewkę myjemy i gotujemy. Ostudzoną obieramy i kroimy w kostkę. 

Dodajemy marchewkę groszek, fasolę i pestki dyni. Mieszamy dokładnie. 

Przekładamy do foremek ( 2 foremki 10 x 25). Smarujemy olejem i posypujemy pestkami dyni. Pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger