1/19/2017

Sałatka meksykańska




Sałatka meksykańska


Sos
5 łyżek majonezu,
5 łyżek ketchupu pikantnego,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól i pieprz do smaku,


Pozostałe składniki
Mała główka kapusty pekińskiej,
1 czerwona cebula,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
500 g mielonego mięsa,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki.




Mięso mielone smażymy na łyżce oleju. Przyprawiamy. Studzimy. 

Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. 

Składniki sosu mieszamy ze sobą. Na dnie miski wykładamy mniejszą część mięsa. Polewamy połową sosu. Wykładamy część kapusty, cebulę, kukurydzę, czerwoną fasolę. 

Następnie pozostałe mięso, sos i kapustę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger