1/02/2017

Zupa kalafiorowa




Zupa kalafiorowa

3-4 skrzydełka z kurczaka,
pół dużego kalafiora,
2-3 ziemniaki,
1 mała pietruszka,
1 mały kawałek selera,
2 marchewki,
4 łyżki posiekanego koperku,
2 ziarenka ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
1 łyżeczka cząbru,
1 łyżeczka kurkumy,
gałka muszkatołowa,
sól, pieprz,
śmietana (wg uznania).



Do garnka wlewamy wodę, dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok 20 minut.

Ziemniaki, pietruszkę, selera i marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do skrzydełek. Gotujemy razem około 20 minut. Kalafiora myjemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do garnka.

Gotujemy około 10-15 minut. Przyprawiamy i dodajemy koperek. Chwilkę gotujemy. Zabielamy. 

Smacznego ;)  

4 komentarze:

  1. Horror dla mojego męża, a moja ulubiona :)
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hehe polecam zmiksować może nie pozna że kalafiorowa he Również życzę wszystkiego dobrego ;)

      Usuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger