2/02/2017

Ciasto rafaello bez pieczenia





Ciasto rafaello bez pieczenia

2-3 duże paczki herbatników,
1 l śmietany 30 %,
1 szklanka wiórków kokosowych,
1 szklanka rozdrobnionych migdałów,
olejek śmietankowy,
4 łyżki żelatyny,
2 białe czekolady.



Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki.

Masa; Białą czekoladę rozpuszczamy i studzimy ( zostawiamy 3 kostki na wierzch ). Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy wiórka kokosowe i rozdrobnione migdały. Mieszamy, wlewamy olejek śmietankowy i rozpuszczoną czekoladę. 

Żelatynę rozpuszczamy. Mieszamy z masą. Masę dzielimy na 4 części. 

Wykładamy na przemian z herbatnikami. Na wierzchu powinna być masa. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami, migdałami i startą na tarce czekoladę. 

Przechowujemy w lodówce. 
Smacznego ;) 

4 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger