lutego 10, 2017

Kotlety cordon bleu








Kotlety cordon bleu

6 plastrów schabu,
6 plastrów żółtego sera,
6 plastrów dowolnej szynki,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
mąka,
bułka tarta,
słodka papryka,
olej do smażenia.





Plastry schabu rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy plasterek szynki i sera.

Składamy na pół i tłuczkiem rozbijamy brzegi ( możemy spiąć wykałaczką ). Obtaczamy w mące następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej wymieszanej ze słodką papryką. 

Smazymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto. Odsączamy na papierze. 

Podajemy z dowolnymi dodatkami. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger