lutego 28, 2017

Krakersy z kminkiem








Krakersy z kminkiem

1 i 3/4 szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 łyżeczki soli,
1/2 szklanki wody,
1/3 szklanki oleju,
kminek ok 2 łyżeczek




Suche składniki mieszamy w misce, następnie dodajemy mokre i łączymy ze sobą, następnie wyrabiamy aż otrzyma gładką konsystencję. Na koniec dodajemy kminek i znów chwilę wyrabiamy do połączenia. 

Ciasto wałkujemy dość cienko, kroimy małe kwadraty ( ok 3x3cm). Pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach. Pieczenie zależy od tego jak cienko rozwałkujemy, więc należy pilnować aby zbyt mocno się nie zrumieniły.


 Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger