marca 01, 2017

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami






Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

1 kostka masła,
3/4 szklanki cukru,
1 jajko,
2,5 szklanki mąki,
1 biała czekolada,
1 szklanka migdałów.




Czekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto.


Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy. 



Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce. 


Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger