lutego 11, 2017

Kruche ciasteczka z czekoladą,kokosem i cappuccino






Kruche ciasteczka z czekoladą,kokosem i cappuccino

420 g mąki pszennej,
200 g miękkiego masła,
120 g drobnego cukru,
80 g cukru,
1 duże jajko,
1 łyżka cukru waniliowego,
2 łyżki kawy cappuccino,
1 czekolada mleczna,
1 szklanka wiórek kokosowych.





Masło ucieramy z cukrami, wbijamy jajka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i kawę cappuccino. Zagniatamy ciasto. Czekoladę kroimy w kosteczkę. 

Dodajemy do ciasta czekoladę i wiórka kokosowe. Wgniatamy w ciasto. 

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną i posypana mąką blaszkę. Lekko spłaszczamy. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach. 

Studzimy na kratce. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger