2/07/2017

Kruche rogaliki z kremem czekoladowym





Kruche rogaliki z kremem czekoladowym

400 g mąki pszennej,
250 g masła,
łyżka cukru pudru,
2 żółtka,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
kilka łyżek kremu czekoladowego.



Mąkę, masło i cukier siekamy razem. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Wstawiamy do zamrażalnika na 40 minut. 

Ciasto dzielimy na 10 równych części. Każdą część wałkujemy na około 3 mm. Odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 4 trójkąty. 

Na każdy trójkąt wykładamy trochę kremu czekoladowego. Zwijamy w rulonik zaczynając od szerszej części. Formujemy rogalik. Układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę piekarnikową. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger