marca 04, 2017

Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką






Awokadowe pierogi z pęczakiem i gruszką


Ciasto
350 g mąki pszennej,
2 łyżki oleju,
1 awokado,
1/3 szklanki gorącej wody.

Farsz
0,5 szklanki kaszy pęczak,
3 średnie gruszki,
2 łyżki cukru.



Mąkę przesiewamy do miski. Awokado obieramy i miksujemy blenderem. Dodajemy do mąki wraz z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto.

Kaszę pęczak gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Gruszki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.

Kaszę mieszamy z gruszkami i cukrem. Ciasto wałkujemy cieniutko, wykrawamy szklanką kółeczka. Na każde wykładamy trochę farszu i zlepiamy brzegi.

Gotujemy do wypłynięcia około 5 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i cynamonem.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger