marca 02, 2017

Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym





Faszerowane jajka ze szpinakiem i selerem naciowym

6 jajek,
duża garść świeżego szpinaku,
1 łodyga selera naciowego,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.




Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

Szpinak szatkujemy. Seler naciowy kroimy w kosteczkę. 

Do żółtek dodajemy szpinak i seler naciowy oraz majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie do połączenia się składników.

Łyżką wykładamy na białka. 

Smacznego;)

2 komentarze:

  1. Fajny pomysł na farsz. Akurat rozpoczął się czas, kiedy przepisów na takie jaja najwięcej, na pewno wiele osób skorzysta :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger