marca 29, 2017

Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka





Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka

6 jajek,
100 g kabanosów,
1 jabłko,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,



Jajka gotujemy na twardo (7 min). Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. 

Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w mniejsze kawałeczki. 

Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy, i majonez. Mieszamy. 

Łyżką wykładamy na białka. Posypujemy ziarnami czarnuszki. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger