marca 02, 2017

Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą




Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą

500 g makaronu spaghetti,

3 ząbki czosnku,
4 łodygi selera naciowego,
200 g świeżego szpinaku,
400 ml mleczka kokosowego,
1 wędzona makrela,
1 łyżka pasty curry zielonej,
sól do smaku.




Makaron gotujemy al dente. Czosnek i seler naciowy kroimy w paski. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy czosnek z selerem oraz szpinak.

Smażymy 1 min i wlewamy mleko kokosowe. Chwilkę dusimy.

Z makreli pozbywamy się skóry i ości. 
Dodajemy pastę curry, sól i rybę. Dusimy około 5 minut. Podajemy z makaronem.

Smacznego ;)

4 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa propozycja, wszystkie składniki lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. I jest bardzo smaczne. Przyznam że to mój kulinarny eksperyment i wyszedł mi w 100 % ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger