3/30/2017

Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków







Sałatka z patisonów i kiszonych ogórków

1 l słoik kiszonych ogórków,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
pół łyżeczki ostrej papryki,
3 łyżki śmietany 18%.



Ogórki kiszone kroimy w większą kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.

Patisony kroimy na cztery części. 

Śmietanę mieszamy z solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz ostrą papryką. 

Sos wlewamy do warzyw. Mieszamy dokładnie sos z warzywami.

Gotowe.

Podajemy do dań mięsnych lub rybnych. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger