3/26/2017

Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią





Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią

1 mała pierś z indyka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,

2 średnie ziemniaki,
1 duża marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
biała część pora,
4 kawałki brzoskwiń w syropie,
sól i pieprz do smaku,
majonez,
czarnuszka ( opcjonalnie).


Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i gotujemy do miękkości. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Por kroimy w paseczki. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. 

Pierś z indyka przyprawiamy. Pieczemy 30 minut. Studzimy i kroimy w kosteczkę. 

Warzywa mieszamy z mięsem. Przyprawiamy. Podajemy z majonezem. Przed podaniem możemy posypać czarnuszką. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger