marca 08, 2017

Śledzie z fetą i czerwonym pesto






Śledzie z fetą i czerwonym pesto

500 g śledzi marynowanych,
1 średnia cebula,
pół kostki sera feta,
kilka łyżeczek czerwonego pesto,
olej.



Z marynowanych śledzi pozbywamy się skóry. Ser feta kroimy w kosteczkę. 

Na każdy płat śledzia układamy po kostce sera feta i zwijamy w rulonik. 

Cebulę obieramy, myjemy w kroimy w kosteczkę. Układamy cebulę w naczyniu ( ja to robię w żaroodpornym). Następnie układamy ruloniki. 

Na każdy wykładamy po łyżeczce czerwonego pesto. Polewamy olejem.

Najlepiej smakują po kilku godzinach spędzonych w lodówce. 

Przekładamy na talerz. 

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger