kwietnia 01, 2017

Paprykarz z makrelą i pieczarkami



\



Paprykarz z makrelą i pieczarkami

1 szklanka ryżu,
160 g koncentratu pomidorowego,
2 puszki filetów z makreli w oleju,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki,
łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich.




Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.

Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.

Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Podajemy z pieczywem.

Smacznego ;)

2 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger