4/07/2017

Pieczeń indycza z warzywami






Pieczeń indycza z warzywami

500 g mięsa mielonego indyczego,
2 jajka,
łyżki kaszy manny,
só i pieprz do smaku,
2 łyżeczki majeranku,
szczypta ostrej papryki.




Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manny, mieszankę warzyw i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Blaszkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.

Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger