kwietnia 10, 2017

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą







Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka gorczycy,
1 łyżeczka majeranku,
olej do posmarowania blaszki,
otręby do posypania,
czarnuszka.


Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę. 

Mieszamy dokładnie do połaczenia składników. 

Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. 

Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi. 

Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy. 

Posypujemy ziarnami czarnuszki. 

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. 

Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem. 

Smacznego ;)

2 komentarze:

  1. Z chęcią zabrała bym ten ukrojony plasterek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łatwy przepis ;) polecam zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger