kwietnia 05, 2017

Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce








Pieczony schab w ziołach prowansalskich i papryce

1-1,2 schabu,
sól do smaku,
3 łyżki ziół prowansalskich Galeo,
2 łyżki słodkiej papryki Galeo,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
3-4 łyżki oleju,
1 liść laurowy Galeo,
2 ziela angielskie Galeo.




Schab nacieramy olejem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. 


Odstawiamy na minimum 2 godziny. 


Przekładamy do rękawa do pieczenia. 


Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w paski. 


Do mięsa dodajemy cebulę, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie. 


Zamykamy rękaw. 


Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 godziny 20 minut. 


Przed końcem czasu rozcinamy rękaw i pieczemy aby skórka się zarumieniła. 


Podajemy na ciepło lub zimno. 


Smacznego ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger