5/11/2017

Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką









Ciasto herbatnikowe z masą śmietankową i krówką

2 duże paczki herbatników,
puszka masy krówkowej,
600 ml śmietany 30%,
250 g serka mascarpone,
2 łyżki żelatyny,
czekolada,
wiórka kokosowe.



Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników. 

Smarujemy połową masy krówkowej. 
Na masę wykładamy herbatniki. 
Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy. 
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. 
Studzimy i łączymy dokładnie z masą. 
Masę wykładamy na herbatniki. 
Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki. 
Przykrywamy herbatnikami. 
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 
Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi. 
Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. 



Smacznego ;)

12 komentarzy:

  1. O rany...przepysznie wygląda i w dodatku smaki moje ulubione :) Uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ pysznie wygląda Twoje ciacho Gosiu -:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe ciacho :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne ciacho! :) uwielbiam takie słodkości bez pieczenia, szybko sie robi i zawsze się udają :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Same pyszności tu masz zjadłam bym kawałek zapraszam do mnie i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) będę zaglądać na pewno na twój blog ;)

      Usuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger