maja 25, 2017

Pęczotto z pomidorami







Pęczotto z pomidorami

1 cebula,
2 ząbki czosnku,
500-600 ml bulionu warzywnego,
3 pomidory,
1 łyżeczka kurkumy,
sól i pieprz do smaku,
pęczek szczypiorku.




Cebulę i czosnek obieramy i myjemy.

Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.

Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.

Gotowe.

Smacznego ;)

6 komentarzy:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger