maja 17, 2017

Racuchy z serem korycińskim





Racuchy z serem korycińskim

2 szklanka mąki pszennej,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
50 g drożdży świeżych,
1 łyżeczka cukru,



Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce.

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.

Mieszamy dokładnie. 

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.

Ser koryciński kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.

Usmażone odsączamy z tłuszczu.

Smacznego ;)

Polecam SERY od

6 komentarzy:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger