5/09/2017

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym



Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

1 kg schabu,
100 g serka topionego,
150 g salami pepperoni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka do smaku,
2 jajka,
3-4 łyżki mąki,
5- 6 łyżek bułki tartej,
olej do smażenia.



Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon. 

Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę. 

Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 

Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto. 

Podajemy z ulubionymi dodatkami. 

Smacznego ;)






2 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger