maja 06, 2017

Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką





Wieprzowe roladki z ogórkiem, cebulą i marchewką

1 kg szynki wieprzowej,
1 marchewka,
1 cebula,
2-3 ogórki konserwowe,
sól i pieprz do smaku,
2 ziela angielskie,
1 liści laurowy.


Szynkę wieprzową kroimy w plasterki. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. 

Ogórki kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, myjmy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka.

Na każdy plaster mięsa układamy po kilka paseczków warzyw. Zwijamy i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w mące i podsmażamy na złoto z każdej strony.

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak aby pokryła roladki. Dorzucamy ziela angielskie i liścia laurowe. Dusimy do miękkości. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)

4 komentarze:

  1. Pyszne nadzienie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam ;) pozdrawiam również ;)

      Usuń
  2. Wyglądają przepięknie. Chyba już wiem co przygotuję dziś na obiad.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger