maja 23, 2017

Zupa pomidorowa z kaszą pęczak








Zupa pomidorowa z kaszą pęczak

2 skrzydełka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek pora,
1 cebula,
500 ml przecieru pomidorowego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka tymianku,
szczypta kurkumy i imbiru,
natka pietruszki.



Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju. Do granka z wodą wrzucamy skrzydełka i warzywa. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut. Wsypujemy kaszę pęczak.

Gotujemy do miękkości kaszy pęczak. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i zioła. Chwilkę gotujemy. Zabielamy śmietaną.

Smacznego ;)


6 komentarzy:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger