6/01/2017

Naleśniki na krupczatce







Naleśniki na krupczatce

1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
2 łyżki oleju.



Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Mieszamy, aż powstanie gładka konsystencja.

Na koniec wlewamy olej i mieszamy.

Patelnię rozgrzewamy,smaruejmy olejem,wlewamy łyżką ciasto, taką ilość aby placek był dość cieniutki.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)


6 komentarzy:

  1. Naleśników na krupczatce jeszcze nie robiłam. Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają :) Do tego jakiś twarożek lub dżem i można się zajadać :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam naleśniku na różnych mąkach, ale nie na krupczatce :) Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też pierwszy raz robiłam i wyszły superowe ;)

      Usuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger