6/27/2017

Pieczeń indycza z marchewką i otrębami pszennymi







Pieczeń indycza z marchewką i otrębami pszennymi

500 g mięsa mielonego indyczego,
1 duża marchewka,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka majeranku,
ząbek czosnku.
Tłuszcz do posmarowania blaszki.



Do mielonego mięsa dodajemy rozkłócone jajak, przyprawy oraz otręby. Marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do mięsa. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. 

Blaszkę natłuszczamy, posypujemy otrębami. Wykładamy mięso i ładnie formujemy. 

Następnie smarujemy delikatnie olejem. 

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. 

Podajemy na ciepło lub zimno. 

Smacznego.




2 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger