czerwca 14, 2017

Rogaliki śniadaniowe z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód



#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella

Rogaliki śniadaniowe z płatkami  Lubella Corn Flakes Kakao i Miód


25 g świeżych drożdży,
1 szklanka wody,
5 żółtek,
2 łyżki oleju,
5 łyżek cukru,
3 i ¾ szklanki mąki pszennej,
1 szklanka lekko rozkruszonych płatków  Lubella Corn Flakes Kakao i Miód.



Drożdże mieszamy z cukrem i wodą, odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut. 
Mąkę przesiewamy do miski. 
Płatki lekko rozkruszamy. 
Do mąki dodajemy wszystkie składniki. 
Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. 
Ciasto dzielimy na 4 części. 
Wałkujemy na kształt koła. 
Przekrawamy na 4 trójkąty. 
Zwiajamy w ruloniki, formując rogalika. 
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. 
Studzimy na kratce. 

Smacznego ;)






Odkryj autentyczny smak natury

2 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger