7/20/2017

Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem






Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem

400 ml śmietanki 30%,
250 g serka mascarpone,
2 łyżki miodu,
2,5 łyżki masła,
2 szklanki mleka w proszku,
3/3 szklanki wiórek kokosowych,

Dodatkowo
2 duże paczki herbatników,
1 puszka krówki.




Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. 

Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy.

Studzimy.

Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone.

Łączymy z zawartością rondla.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.

Studzimy i łączymy z masą.

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki.

Ponownie wykładamy herbatniki.

Następnie masę bueno.

Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami.

Chłodzimy w lodówce.

Smacznego ;)





4 komentarze:

  1. Pyszne ciasto i moje ulubione smaki - krówka i kokos :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O masakra jakie to musi być pyszne :D Obiecałam narzeczonemu coś słodkiego w tym tygodniu, już wiem co będzie pałaszował! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno narzeczony będzie zadowolony ;)

      Usuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger