lipca 24, 2017

Gulasz z indyka z warzywami







Gulasz z indyka z warzywami

1 kg piersi z indyka,
mąka do obtaczania,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,




Mięso z indyka kroimy w kostkę (3cm). Przyprawiamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na złoto.

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

Do garnka wrzucamy, mięso, warzywa liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)

4 komentarze:

  1. Pysznie wygląda :) Aż ślinka leci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie drobiowe propozycje. Ostatnio, jeśli kupuję mięso, to zwykle jest to kurczak lub indyk. Twój gulasz wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger