7/26/2017

Surówka z kapusty pekińskiej





Surówka z kapusty pekińskiej

1 mała kapusta pekińska,
1 mała cebula,
2 pomidory,
1 ogórek,
pęczek rzodkiewki,
sól i pieprz do smaku,
3-4 łyżki majonezu.



Wszystkie warzywa myjemy.

Kapustę pekińską szatkujemy.

Ogórki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Pomidory i rzodkiewki również kroimy w kosteczkę.

Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.

Dodajemy przyprawy i majonez.

Mieszamy ze sobą aż wszystko ładnie się połączy.

Podajemy jako dodatek do dania obiadowego lub jako przystawkę.

Smacznego ;)




4 komentarze:

  1. Bardzo lubię surówki :) Ta na pewno jest świetnym dodatkiem do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O chyba muszę zrobić na niedziele... Taki cos inne....odpust wiec moze ktos przyjedzie to poczestuje..;-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger