sierpnia 03, 2017

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym




Paprykarz z makreli z selerem marynowanym

1 makrela wędzona,
150 g ryżu,
mały słoiczek selera marynowanego,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka curry,
1 łyżeczka słodkeij papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
3-4 łyżki oleju,
3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego.




Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.

Z makreli pozbywamy się osci i skóry.

Rozdrabniamy rybę.

Ryż łączymy z makrelą, koncentratem, selerem i przyprawami.

Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy.

Paprykarz chłodzimy w lodówce ( najlepiej smakuje po nocy w lodówce).

Podajemy z dowolnym pieczywem.

Smacznego ;)

4 komentarze:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger