września 13, 2017

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezami







Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezami

0,5 szklanki mleka do nasączania biszkoptów,
1 śnieżka (+2 szkl mleka) Cykoria,
aromat waniliowy,
cukier waniliowy,
1 łyżka żelatyny,

2 łyżki żelatyny,


wiórka kokosowe.



Śnieżkę ubijamy z mlekiem, wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy aromat.

Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.
Biszkopty przekładamy masą. Nasączamy w mleku i układamy na blaszce wzdłuż biszkoptem do blaszki.
Pozostałością masy polewamy biszkopty.



Masę czekoladową miksujemy z mlekiem.
Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.
Połowę wykładamy ma masę waniliową.
Układamy beziki.
Wykładamy pozostałą masę.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.



Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.



Smacznego ;)

6 komentarzy:

Copyright © 2014 Szpileczki i babeczki , Blogger